Продукти

Home Билки Лист Касис – листа
kasislista

Касис – листа

5.90 лв.

Категории: , .

Описание

Касис, листа – 40 гр.

Латинско име: Ribes Nigrum

Описание: Касисът съдържа голямо количество витамини С, К, и Р, което го прави прекрасен продукт за лечение и профилактина на атеросклевоза, особено на аортата. Той притежава свойството да стимулира кората на надбъбречната жлеза при нарушение на функциите при Адисонова болест. Листата от касис се използват като полизитаминозно средство при възпаление на бъбреците и пикочния мехур. Листата съдържат следи от етерично масло, танини, витамин С, флавоноиди и се прилагат като леко слабително и потогонно средство, също и при нарушения на обмяната на веществата и кръвотечения. С правилно дозиране сушените листа от касис отстраняват излишната урина и оксалова киселина, което благоприятства ефективното лечение на ревматизъм и подагра.

Начин на приготвяне:

При заболявания на бъбреците – 3 с.л. листа се заливат с 500 мл вряща вода, престояват 15-20 минути, прецеждат се и се пие 3 пъти на ден по 120 мл преди ядене.

При ревматизъм и подагра – 2 с.л. листа се заливат с 500 мл вряща вода, накисва се докато се охлади и се пие по половин чаша 4-6 пъти на ден.

При хроничен нефрит, придружен с повишение на артериалното налягане – 2 с.л. натрошени сухи листа се варят в 500 мл студена вода, кипват за 5 минути, киснат се 1 час и се прецеждат. Пие се по 1/4 чаша 3 пъти на ден в продължение на 1 месец.

При атеросклероза – 200 г листа се запарвят в 500 гр вряла вода, прецеждат се, разделя се течността на 3 части и се изпива за 1 ден.

Последвайте ни
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial