Продукти

Home Билки Други Змийско мляко
zmiiskomlqko

Змийско мляко

4.10 лв.

Категории: , .

Описание

Змийско мляко – 30 гр.

Латинско име: Chelidonium majus L.

Описание: Има успокояващо, жлъчегонно, противовъзпалително и спазмолитично действие. Прилага се за лечение на гастрит, колит, чернодробни болести като жълтеница и жлъчнокаменна болест, както и при бъбречни заболявания, отоци, хемороиди, лошо храносмилане, високо артериално налягане, регулиране на менструалния цикъл, при глисти, скофули, някои кожни болести. Използва се оше за лечение на язвен и афтозен стоматит и пиорея, на ерозии на шийката на матката и трихомонаден колпит, както и за лечение на брадавици, кокоши трън, мазоли, екземи, лишеи, рак на кожата, псориазис, подагра, отоци, малария, за регулиране на менструацията, при кожна туберколоза, импетиго, коремен тиф.

Начин на приготвяне:

Вътрешно – 1 с.л. билка се залива с 400 мл вряла вода, след изстиване се прецежда и се пие по 1 с.л. 15 минути преди хранене, 4 пъти на ден.

Външно – пресен сок от билката, смесен със свинска мас и дъвка (1:10:1) се прилага за мазане

Внимание! В по-големи дози растението е ОТРОВНО, подари съдържащите се в него алкалоиди. Предизвиква визпаление на лигавицата на стомаха и червата с диария, гърчове и обща слабост, Да се приема САМО по лекарско предписание!

Последвайте ни
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial